|
REKLAMA IT magazín
Diskuzní fórum
Naše nejmodernější diskuzní fórum a poradna v Česku a Slovensku Vám nabízí možnost pohodlné diskuze na téma volný čas, počítače, internet, kultura, láska, sex, vaření, recepty, finance, podnikání a mnoho dalšího. Neváhejte, registrujte se a vstupte do světa diskuse mezi naší bezvadnou komunitu! Fórum je přístupné zdarma, pro všechny a je tu zábava. Jste tu poprvé a nevíte, co si zde počít?

Banner
Registrujte se pro plný přístup na fórum X

Pro úplné a neomezené užívání fóra je nutná registrace uživatele. Ta zabere přibližně jednu minutu a není nutno účet aktivovat na emailu a podobně.

Registrací se uživateli otevře vlastní uživatelský účet, který může spravovat dle možností fóra. Uživatel získá právo přispívat do diskuzí na fóru, nahrávat fotografie, přidávat si přátele, psát a číst soukromé zprávy a využívat všechny ostatní funkce fóra.

Registrací se uživatel zařadí do pevné komunity RostWorldu a stane se novým a váženým členem jednoho z nejlepších diskuzních fór v České republice a na Slovensku.

Při registraci je nutno souhlasit s registračními podmínkami a uživatel je povinen dodržovat pravidla fóra

Zůstat přihlášen?
Přenosné počítače, aneb notebooky zde. Nevíte, jaký si vybrat? Chcete poradit a doporučit?

26. 12. 2011 19:05

0  

Chtěl se zeptat, jak zacházet s baterkou notebooku. Co udělat proto, aby vydržela co nejdéle? Má se notebook používat tak, aby se vždy co nejvíce vybil, pak zase nabil a tak dále? Vadí, když je notebook stále v zásuvce a nabíjí se?

Jak to je? Díky :)
Líbí se ti tento příspěvek? Dej mi za něj lajk...
RWM: 23270 +

26. 12. 2011 19:13

0  

Já mám notebook stále v nabíjení, snad tím baterku neničím, ale nepostřehla jsem, že by nějak blbla... :O
Já si podpis dělat nebudu, protože ho nechci číst pod každým mým příspěvkem... Ale děkuji.
RWM: 15195 +

26. 12. 2011 19:17

0  

myslim si, ze soucasne notebooky jsou natolik promyslene, ze po nabiti baterie se nabíjení nějakým způsobem odstaví, notebook mám v zásuvce skoro pořád a už rok mi baterie při odpojení vydrží pořád stejně
další rozumy rozdávám hlavně na mém Twitteru http://twitter.com/pavelhusek
RWM: 270 +

26. 12. 2011 19:19

0  

Když jsem měl notebook nový, tak jsem tohle taky hledal. Někde psali vytahovat baterku když je ntb dlouho připojený, jiní zase radili něco jinýho.. na rady jsem se vykašlal a dělám si to podle sebe.

Baterku nevyndávám (to je dokonce kravina, protože pokud vím, tak funguje něco jako ochrana před přepětím). Vybíjím asi tak na 10% - 20% a pak teprve nabíjím. Notebook mám rok a za ten rok mám opotřebení baterie 9%, což je podle mě dobrý :)

Jinak u notebooků jako je Lenovo se da myslim nastavit, že se baterie má nabíjet třeba na 80% apod.
Obrázek Obrázek Obrázek
RWM: 68670 +

26. 12. 2011 19:25

1  

Zrovna to také řeším. Teď po vánocích hodně lidí. :) Takže říkáte, že mít to stále v zásuvce je chyba? I když věží notebook několik hodin denně, někdy i nonstop?
RWM: 89450 +

26. 12. 2011 19:26

0  

pavelhusek píše:myslim si, ze soucasne notebooky jsou natolik promyslene, ze po nabiti baterie se nabíjení nějakým způsobem odstaví, notebook mám v zásuvce skoro pořád a už rok mi baterie při odpojení vydrží pořád stejně

Dá se to nějak zjistit? Třeba v nastavení nebo v něčem?

26. 12. 2011 19:28

0  

Existují různé programy, které zjistí počáteční a nynější kapacitu baterie (a opotřebení baterie).

Mně to ukazuje, tuším, i HWMonitor (ten ukazuje zejména teploty)
Obrázek Obrázek Obrázek
RWM: 68670 +

26. 12. 2011 20:10

1  

Ery McPeterson píše:
pavelhusek píše:myslim si, ze soucasne notebooky jsou natolik promyslene, ze po nabiti baterie se nabíjení nějakým způsobem odstaví, notebook mám v zásuvce skoro pořád a už rok mi baterie při odpojení vydrží pořád stejně

Dá se to nějak zjistit? Třeba v nastavení nebo v něčem?
to vážně netuším, ale jak píšu, notebook mám už rok, beru si ho všude sebou, ale při každé možnosti se připojím k zásuvce, baterii nevytahuji a nějaké opotřebení nepociťuji
další rozumy rozdávám hlavně na mém Twitteru http://twitter.com/pavelhusek
RWM: 270 +

27. 12. 2011 21:34

0  

no nevím jestli současné baterie mají nějakou změnu ale myslím si že ne, když používám notebook doma v zásuvce tak baterii vyndávám, jednou týdně ji nechávám úplně vyprázdnit
RWM: 860 +

28. 12. 2011 14:04

0  

Já nevím, jestli bych si dovolil vyndavat baterku. Přijde mi to nebezpečné...

08. 01. 2012 23:18

0  

Baterie jsou už na takové úrovní, že bych to neřešil. Ještě když u notebooku je ta životnost třeba jen 2-3 roky tak bych se netrápil s tím to řešit proto abych ji pak životnost prodloužil třeba jen o pár měsíců.
Chcete si začít vydělávat sázením na sportovní utkání? Naše tipy na sázení Vám to umožní. Vyzkoušejte jednoduchou sms soutěž a vyhrajte jednu z cen. Vyberte vašemu dítěti dětské odrážedlo a ono se potom naučí rychleji na kole.
RWM: 32420 +

17. 01. 2012 08:42

1  

Když mám notebook nabitý, tak ho taky vytahuji z napájení. Je to síla zvyku, kdysi to na baterku asi vliv mělo, ale jak tady píše většina lidí, dneska už jsou ty notebooky úplně na jiné úrovni. Takže je to asi jedno.
zajímá mne tvorba www stránek, stejně tak webdesign
Bez Avataru
RWM: 135 +

17. 02. 2012 17:28

0  

Tak úplně jedno to není ani u dnešních ntb.Také záleží jaký druh baterie v ntb máte.
Mrkněte na tohle video, je to sice o macboocích s Li-Pol akumulátorem, ale princip je u jiných značek se stejným tipem akumulátoru stejný.
http://jdem.cz/t2pm2
RWM: 2250 +